Tarih: 13.09.2024 00:43

İpekyolu İlçesinin Yeni Yüzü: Tek Çatı Altında Hizmet Verecek Modern Hükümet Konağı Yolda!

Facebook Twitter Linked-in

VAN İPEKYOLU'NDA YENİ HÜKÜMET KONAĞI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Van'ın İpekyolu ilçesinde, yerel yönetimin önemli projelerinden biri olan modern hükümet konağı inşaatında sona yaklaşıldı. Yerel hizmet binalarını modernize etme hedefiyle yola çıkan Van Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, ilçeye, Nisan ayında başlayan çalışmaların ardından yakında bir kaymakamlık binasını hizmete sunacak.

EĞİTİM VE HİZMET YAPISINDA MODERNLEŞME

Eski Bayındırlık binasının yerine inşa edilen ve 1,960 metrekarelik alana kurulu olan dört katlı modern yapı, ilçenin kamu hizmetlerinde yeni bir dönemi müjdeliyor. Böylece, farklı birimlerin tek bir çatı altında toplanması ve vatandaşlara sunulan hizmet kalitesinin arttırılması amaçlanıyor.

TEK ÇATI ALTINDA KAPSAMLI HİZMET ANLAYIŞI

Yeni hükümet konağının tamamlanmasıyla, vatandaşlar tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan, zaman tasarrufu sağlayarak ve daha verimli bir şekilde ulaşabilecekler. Modern ve son teknoloji altyapıya sahip olacak bina, vatandaşların konforu düşünülerek dört katta tasarlandı.

KONFOR VE ERİŞİLEBİLİRLİK ÖN PLANDA

Yeni hükümet konağının bünyesinde, çeşitli amaçlar için kullanılabilecek konferans ve toplantı salonları, otopark, tören alanı ve engelli ile yaşlı vatandaşların kullanımına uygun asansörlere yer veriliyor. Kurumların tek bir çatı altında toplanmasıyla, vatandaşlara modern şartlara uygun yüksek standartlarda kamu hizmeti sunulacak.

HÜKÜMET KONAĞI AÇILIŞ İÇİN SON HAZIRLIKLARDA

2023 yılı başında ihalesi yapılan ve Nisan ayında temeli atılan hükümet konağında son rötuşlar sürerken, yakın bir gelecekte hizmete açılması planlanıyor. Toplam bin 960 metrekare alana sahip bu bina, kaymakamlık da dâhil birçok kamu kurumu için hizmet verme potansiyelini barındıracak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —