Görevden alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın duruşmasında karar: 19 yıl hapis

Mehmet Sıddık Akış'ın yargılandığı davanın karar duruşmasında 'Silahlı terör örgütünü yönetmek', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Örgüt propagandası yapmak' suçlarından Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Asayiş Haberleri 5.06.2024 15:21:00 0
Görevden alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış
Tarih: 05.06.2024 15:21 Güncelleme: 06.06.2024 11:22

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik'in görevlendirildiği Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın duruşması yapıldı.

14 kişinin yargılandığı davaya sadece Akış katılırken, kimlik tespitinin ardından duruşma başladı.

Hapis cezası verildi

Akış hakkında, 2014 yılında Hakkari 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Silahlı terör örgütünü yönetmek', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Örgüt propagandası yapmak' suçlarından dava açılmıştı.

Akış, Hakkari 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde çıktığı hakim karşısında 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

"Yaptığım her şeyin arkasındayım"

Duruşmada savunma yapan Akış, dönemin savcısının, polisinin, hakiminin FETÖ'cü olduklarını ve hazırladıkları dosyanın siyasi olduğunu söyleyerek, “Bugün gündeme alınan dosyanın da siyasi olduğunu söylüyorum. Benim başım dik. 53 yaşındayım, bunca yıldır mücadele ediyorum ve mücadele etmeye devam edeceğim. Benim kaçtığıma ilişkin haberlerin yapıldığını duydum, ben asla kaçma girişiminde bulunmadım. Ben yaptığım her şeyin arkasındayım, siyasi olarak ne yapmam gerekiyorsa onu yaptım.

Karşınızda başı dik bir şekilde duruyorum. Ben barış, kardeşlik, adalet, eşitlik, özgürlük dedim. Tüm yaşamımı bunların etrafında ördüm, bundan sonra da öyle yapacağım. Tutuklanmaktan, cezaevine girmekten korkmuyorum. Başım dik bir şekilde karşınızdayım. Sizden ne beraat ne tahliye talep etmiyorum.” dedi.

"Neden bir yıl önce yargılanma yapılmadı"

Savunmasının sonunda ise yeniden iddianame hazırlanmasını talep eden Akış, “Neden 4 ay, bir yıl önce yargılanma yapılmadı da şimdi yapılıyor? Bu yargılamanın siyasi olduğunu biliyorum. Ben bugüne kadar tek kuruşuna kadar hiçbir şeye dokunmadan halkımız için görevimi şerefiyle yaptım.

Tutuklanmaktan, cezaevine girmekten korkmuyorum. Yeniden iddianamenin hazırlanmasını talep ediyorum. Dönemin FETÖ'cü savcısı tarafından hazırlanan iddianame ile yargılanmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

 


Çarşamba 25.4 ° / 15.8 °
Perşembe 23.4 ° / 13.6 °
Cuma 24.2 ° / 14.1 °