Gazeteci Ziya Türk'ten geçmişte HDP'ye oy veren seçmenlere çağrı!

Gazeteci Ziya Türk yazısında seçmenlere "HDP yönetimi Vanlı seçmenleri Hıristiyan, Ermeni veya LGBT’li (İb..) milletvekilleri tarafından temsil edilmeye mi layık görüyor?" şeklinde çok önemli bir soru sordu.

Van Haberleri 15.05.2023 10:32:00 0
Gazeteci Ziya Türk
Tarih: 15.05.2023 10:32

Gazeteci Ziya Türk, 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde yazdığı yazısında geçmişte HDP'ye oy vermiş seçmene önemli bir çağrı yaptı. 

Yeşil Sol Parti'nin (HDP) aslında kimleri temsil edip kimleri temsil etmediğine vurgu yapan Gazeteci Ziya Türk yazısında Kürt halkını oy deposu olarak kullanan, ancak hiçbir sorununa çözüm üretmeyen, işi gücü toplumu kutuplaştırmak ve tahrik etmek olan Yeşil Sol Parti’ye (HDP) bu seçimlerde hiç beklemediği bir şok yaşayacağını belirtti. 

İşte Ziya Türk'ün Vanlı olan ve özü sözü orjinal Kürt olan siyasetçileri HDP'nin hiç bir zaman Türkiye gündemine neden taşımadığını sorgulayan yazısı; 

Geçmişte HDP'ye oy veren seçmenlere çağrı!

HDP Van’da ortalama olarak yüzde 60 civarı seçmenin oyunu alıyor. Her türlü şartta HDP’ye oy veren kemik olarak tanımlanan seçmen sayısı yüzde 15-20 arasında.

Yüzde 40-45 oranındaki seçmen ise fanatik olmayan, kendi yaşamının daha kaliteli olması, sorunlarının çözülmesi, çocuklarının hayata sağ salim tutunmasını, huzur ve dirlik içerisinde yaşamayı isteyen halkımızdan meydana geliyor.

HDP KÜRT PARTİSİ DEĞİL
07 Haziran 2015 seçimlerinde 80 milletvekili ile seçimlere giren HDP’nin o dönem Eş Başkanı olan Selahattin Demirtaş yaptığı ilk açıklamasında temsil ettiğini iddia ettiği Kürt halkının herhangi bir konususun ve sorununu yeni dönemde çözeceğiz demek yerine Ermeni soykırımını tanıyoruz” demişti.

14 Mayıs seçimleri öncesinde görüştüğüm, daha önce HDP’ye oy veren birçok seçmen, “Anladık ki HDP Kürt Partisi değil. Gazetecisin bunu yazarsın ama bizi yazma” diyerek HDP’ye oy veren seçmenlerin Kürt Halkı üzerinde oynanmak istenen oyunun farkında olduklarını söyledi.

HDP KENDİSİNE EN ÇOK OY VEREN ŞEHİRLERDEKİ SEÇMENİN EVİNİ BAŞINA YIKMADI MI?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baldıran şerbeti içmek gibi de olsa risk alarak çözüm sürecini başlatmadı mı?

Peki HDP/ PKK ve FETÖ ne yaptı? Devletin başlatmak istediği yeni iklim atmosferinde, şehirlerimizin çevresini ve HDP’ye oy veren seçmenlerin bulunduğu şehirlerde hendekler kazıp, sokaklarını yaşanamaz hale getirmedi mi? Evlerini yıkmadı mı? Gençlerini hendeklerde öldürtmedi mi?

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ…


Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °
Pazartesi 27.1 ° / 16.5 °