Feridun Irak; Van'da Orman, Denetim ve Hijyen Varsa Haber Verin

Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Van Ticaret Borsası Eski Başkanı Feridun Irak "Van'da orman varsa haber verin, şehirde Orman Müdürlüğü var ağaç yok!" diyerek tepki gösterdi.

Van Haberleri 17.08.2024 15:12:00 0
Feridun Irak; Van
Tarih: 17.08.2024 15:12 Güncelleme: 17.08.2024 15:15

VAN'DAKİ KAMU HİZMETLERİ YETERSİZ

Türkiye'nin orman fakiri illerinden biri olan Van'da, kamu hizmetlerinin yetersizliği tartışma konusu oldu. Şehirdeki kurumların ve belediyelerin sunduğu temel hizmetlerin yetersiz olduğuna dikkat çeken iş insanı Feridun Irak, Van'daki kamu hizmetlerinde yaşanan eksiklikleri eleştirdi.

ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ VAR, ORMAN ALANI YOK

36 yıldır Van'da bir Orman Müdürlüğü olmasına rağmen şehirdeki orman alanının yok denecek kadar az olduğunu vurgulayan Feridun Irak, bu çelişkinin yerel kurumların etkinlikleri konusunda kafa karışıklığına sebep olduğunu söyledi. "Orman Müdürlüğü var ama orman yok" diyerek durumun ironisine dikkat çekti.

BELEDİYELER VAR HİJYEN DENETİM YOK

Van'da belediyelerin olduğunu belirten Feridun Irak, kentin ve halkın yaşam kalitesini doğrudan ilgilendiren ve yapılması gereken temel hizmetlerin başında gelen otopark, hijyen ve gerekli denetimlerin olmadığına dikkat çekti.

HİZMETLERDE EKSİKLİKLER SÜRÜYOR

Irak, Van'da otopark, hijyen ve denetim gibi temel hizmetlerde yaşanan eksikliklerden şikayetçi olduğunu ifade etti. Bu hizmet eksikliklerinin Vanlı vatandaşların yaşam kalitesini doğrudan etkilediğini ve kamu hizmetlerinin yetersizliği konusunda eleştirilere yol açtığını belirtti.

VAN'DA KURUMLARIN AKTİF ROLÜ VURGULANDI

Orman varlığı bakımından Türkiye'nin en fakir illerinden biri olan Van için Irak, ilgili kurumların hizmet sağlama konusunda daha aktif olması gerektiğini ifade etti. Irak, şehrin gelişimi ve vatandaşlarının yaşam kalitesinin artması için kurumların üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

 

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Feridun ; ' Orman Denetim Hijyen Varsa Haber Verin
Çarşamba 27.7 ° / 18.4 °
Perşembe 26.2 ° / 16.4 °
Cuma 25.3 ° / 16.1 °