Tarih: 07.07.2024 09:15

Fatih Terim'in Beğendiği Milli Oyuncuları Açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

İTALYAN BASININA ÖZEL AÇIKLAMALAR

Türk futbolunun deneyimli ismi Fatih Terim, İtalyan gazetesi La Gazzetta dello Sport'a özel açıklamalarda bulundu. NTV Spor'un haberine göre, eski A Milli Takım teknik direktörü, EURO 2024 ve milli takım üzerine düşüncelerini paylaştı.

HAKAN ÇALHANOĞLU ÖVGÜSÜ

Fatih Terim, ilk olarak Hakan Çalhanoğlu'na övgüler yağdırdı. Onunla özel bir ilişkisi olduğunu belirten Terim, Çalhanoğlu'nu Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi orta saha oyuncularından biri olarak nitelendirdi ve onu Manchester City'li Rodri ile kıyasladı.

İTALYA DEVLERİYLE OLAN BAĞLARI

İkinci bir vatan olarak gördüğü İtalya hakkında konuşan Terim, sevgili dostu Luciano Spalletti'nin başarısını istediğini ve şu an yürütülen teknik direktörle milli takımın geleceğinin parlak olduğunu ifade etti. Fiorentina ve Milan takımlarında geçirdiği günleri ve Adana ile olan bağını hatırlatarak kariyeri boyunca İtalyan futbolu ile de iç içe olduğunu vurguladı.

AY-YILDIZLI TAKIMA GÜVEN TAM

Ay-Yıldızlı ekip ile ilgili "Her turnuvada olması gereken bir milli takım" şeklinde bir yorum yapan Terim, milli takımın zorlu rakiplere karşı giderek daha başarılı bir performans göstereceğinden emin olduğunu dile getirdi. En çok sevdiği ve güvendiği oyuncular ile ilgili olarak ise, Arda Güler, Ferdi Kadioglu, Kenan Karaman ve Kerem Aktürkoğlu'nun isimlerini sıralayarak, bu oyuncuların Avrupa'nın herhangi bir takımında rahatlıkla oynayabilecek kalitede olduğunu belirtti.

MİLLİ TAKIM İTİRAFI: İNGİLTERENİN ŞANSI YOKTU

A Milli Futbol Takımı'nın İngiltere'yi eleyecek gücü olduğunu belirten Fatih Terim, "İngiltere'nin de bizim oyunumuz karşısında çok fazla şansı olacağını düşünmeyen biriydim. Yetenekli takımımız var ama bugün maalesef hiç beklemediğimiz noktadayız" açıklamasını yaptı.

Fatih Terim'in açıklamaları, A Milli Takım'ın ve Türk futbolunun geleceği açısından umut verici. Tecrübeli çalıştırıcının bu kadar güçlü adamları işaret etmesi, milli takımın yıldızlarına olan güvenin bir göstergesi ve ay-yıldızlı takıma dair beklentileri yükselten bir açıklama olarak değerlendirilebilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —