Erciş'te şeker fabrikasında pancar alım kampanyası başladı

Van’ın Erciş Şeker Fabrikası’nda şeker pancarı alımı kampanyası törenle başladı.

Van Haberleri 21.10.2022 12:39:00 0
Erciş
Tarih: 21.10.2022 12:40

Şeker fabrikasının pancar alım sahasında düzenlenen törene, Van Valisi Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Erciş Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, Türkiye Şeker fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı Şahin Arat, Şeker-İş Erciş Şube Başkanı Yusuf Özlek, Pancar Ekiciler Kooperatif Başkanı Faruk Ünal, Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Sezai Doğan, bazı kurum amirleri, çiftçiler ve fabrika çalışanları katıldı.
Programda bir konuşma yapan Van Valisi Dr. Ozan Balcı, “Öncelikle bu fabrikanın kuruluşundan bugüne kadar gelmesini emek sağlayan ama Dar-ül Beka’ya irtihal eyleyen bütün herkese kardeşlerimize büyüklerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaşayanlara sağlık afiyet diliyorum. Yine bugün bu fabrikayı ayakta tutan işçilerimize, nasırlı elleri ile üretim yapan şeker pancarı üreticilerine, özellikle de kadın çiftçilere, beylere çok çok teşekkür ediyorum ”dedi.

Programda bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise, “35 yıl önce şeker fabrikamızın temeli ağır sanayi mimari ve 24. fabrikayı çimento fabrikaları ile beraber temelini atan Necmettin Erbakan hocamız akabinde Turgut Özal Cumhurbaşkanımıza da Allah rahmet etsin. Hizmeti kendine dert edinen bu memleketin kalkınması için gece gündüzü ne hep yüksek performansla çalışan liderimizi rahmetle yad ediyoruz” dedi.

“ŞEKER FABRİKASI ŞEHRİMİZİN EKONOMİSİNE YAKLAŞIK OLARAK 176 MİLYON LİRALIK CİDDİ BİR DEĞER KATTI”
Erciş Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu ise, “Erciş Şeker Fabrikamızın 2019 yılındaki pancar işleme kapasitesi 108 bin 500 tondu. 2020 yılında kapasitemiz 200 bin seviyesine geldi. İnşallah bu yıl da daha yukarı gidiyor. Tüm zamanların en iyi verilerinin gerçekleştiği bu dönemde şehrimizin ekonomisine yaklaşık olarak 176 milyon liralık ciddi bir değer kattı. Pandemi dönemi gibi önemli bir dönemde bütün dünyada yaşanan kriz döneminde fabrikamız üretmeye devam etti” dedi.

“BU YIL 66 BİN 238 DEKAR ALANDA PANCAR EKİLDİ”

Şeker pancarı alım kampanyasında konuşma yapan Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Sezai Doğan, “Fabrikamız bu yıl 2 il 10 ilçe ve 62 köyde bin 540 üreticimize 66 bin 238 dekar alanda pancar ektirmiş olup ekilen bu alanda yaklaşık 325 bin ton bedel ödenen pancar teslim edilecektir. Fabrikaların kampanya sürelerinin dengelenerek pancarın bozulmadan işlenebilmesi için genel müdürlüğümüzün talimatı ile fabrikamıza bağlı iki bölgeden 100 bin ton işlenen pancar Ağrı Şeker Fabrikasına gönderilecektir. Fabrikamız bu kampanyada 20 memur 230 daimi işçi 165 kampanya mevsimlik işçi 170 taşeron işçi olmak üzere 585 personel ile 212 bin ton civarında pancar işleyecektir. Kampanyamızın çalışanlarımıza, üreticilerimize, ilçemize, ilimize, ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim” dedi.