Tarih: 07.07.2024 11:55

Emeklilerin Zam Hayal Kırıklığı: Kök Maaş ve Refah Payı Beklentileri Yüksek, Promosyon Pazarlık Masasında

Facebook Twitter Linked-in

TÜRKİYE'DEKİ EMEKLİLERE İLİŞKİN FİNANSAL DEĞİŞİKLİKLER

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 24,73 oranında bir zam yapıldı, ancak memur emeklileri daha düşük oran olan yüzde 19,31 zam aldı. Maaşı 8 bin Türk Lirası'nın altındakiler için zamdan bir değişiklik doğmadı. Emekliler arasında ise şimdi refah payı ve asgari emekli aylığı düzenlemesi beklentileri gündemde.

MAAŞLARA REFAH PAYI EKLENİR Mİ?

Enflasyon farkına ilave olarak muhtemel refah payı zammı gündemdeki yerini koruyor. Temmuz ayı için yüzde 24,73 olarak açıklanan enflasyon artış oranına hipotetik bir 10 puanlık daha kapsamlı bir zam olasılığı emekliler tarafından merak konusu oldu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTIŞI BEKLENTİSİ

Tartışmalar, enflasyon oranlarının emekli maaşlarının tabanını yükseltmesi yönünde. Enflasyon oranlarına göre taban aylıkların 12.000 ile 15.000 Türk Lirası arasında bir değere çıkması öngörülüyor. Bu konudaki düzenlemenin yasal mevzuatla TBMM'ye sunularak yürürlüğe gireceği belirtilmekte.

EMEKLİ PROMOSYONLARINDA YAZ GÜNCELLEMESİ

Zam oranlarına paralel olarak, emekli promosyon miktarlarının da arttığı görülüyor. Birçok bankanın mevcut kampanyalarında artış söz konusu olmakla birlikte, bu promosyonlar 6.250 TL'den başlayıp, 15.000 TL'ye kadar çıkabiliyor. Emeklilerin, daha yüksek promosyonlar için bankaların tekliflerini karşılaştırmaları öneriliyor.

Bankaların sunduğu promosyon tutarları emeklilere 3 yıllık taahhütlere göre peşin ödemeler şeklinde sunuluyor ve maaş skalasına göre değişkenlik gösteriyor. Emeklilerin maaş kartlarını ilgili bankadan almayı taahhüt etmeleri halinde bu kampanyalardan yararlanmaları mümkün olmakta.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —