Emekliler ve Memurların Cüzdanı Şenlenecek! Emekli ve memur maaşlarına yapılan beklenen zam oranı açıklandı

Gözler tarih duyurusundaydı ve beklenen haber geldi. Maaş farkının ödeme günü kesinleşti!

Van Haberleri 7.07.2024 08:59:17 0
Emekliler ve Memurların Cüzdanı Şenlenecek! Emekli ve memur maaşlarına yapılan beklenen zam oranı açıklandı
Tarih: 07.07.2024 08:59

Memur ve emekliye müjde. Zam oranları belli oldu ve fark ödemeleri yakında!

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI KESİNLEŞTİR

Türkiye'de emekliler ve memurların merakla beklediği maaş zammında nihai karar açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla, kamu çalışanları ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranları kesinlik kazandı. Yeni düzenlemeyle sözleşmeli personel, memur ve emekli memurların maaşlarında önemli bir artış gerçekleşti. Buna ek olarak, kıdem tazminatı tavanı ve bedelli askerlik ücreti de netleşmiş durumda.

YÜZDE 19.31 ZAM VE YENİ KIDEM TAZMİNATI TAVANI

Maaş zamlarının yanı sıra Hürriyet'in haberine göre, yapılan düzenlemelerle birlikte sözleşmeli personel, memur ve emekli memurların maaşlarına yüzde 19.31 oranında zam yapılması onaylandı. Kıdem tazminatı tavanı 41 bin 828 lira 42 kuruşa yükseltilirken, bedelli askerlik ücreti de en yeni rakam olan 217 bin 871 lira 4 kuruşa çıkarıldı.

MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN HESAPLARDA OLACAK?

Öte yandan, memurların ve emekli memurların her ayın 15'inden sonra maaşlarını almaları nedeniyle, Temmuz ayı maaşlarına ilişkin fark ödemelerinin ne zaman yapılacağı da merak konusuydu. 1 Temmuz-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında hesaplanacak maaş farklarının, kararlaştırıldığı üzere bu tarih aralığında ödeneceği belirtildi. Bu gelişme, maaşlarını sabırsızlıkla bekleyen yüzbinlerce kamu çalışanı ve emeklisi için olumlu bir haber olarak nitelendiriliyor.


Cumartesi 19.1 ° / 10.7 °
Pazar 20 ° / 10.6 °
Pazartesi 20.6 ° / 11.4 °