El Ghazi, Mainz'ı Dize Getirdi: Filistin Destekçisi Futbolcu 1,7 Milyon Euro Tazminat Kazandı!

Futbolcu El Ghazi, Filistin desteği nedeniyle kadro dışı bırakılması üzerine açtığı davayı kazandı.

Van Haberleri 24.08.2024 11:00:31 0
El Ghazi, Mainz
Tarih: 24.08.2024 11:00

FUTBOLCUNUN ZAFERİ

Anwar El Ghazi ismi son dönemde futbol camiasında sadece sportif başarılarıyla değil, politik bir duruş sergileyerek dikkat çekmişti. Filistin'e destek verdiği paylaşımlar neticesinde Bundesliga ekibi Mainz 05 tarafından kadro dışı bırakılan ve sözleşmesi feshedilen El Ghazi, bu olayın ardından hukuk mücadelesine başvurdu.

DAVA SONUÇLANDI: EL GHAZİ KAZANDI

Karşı karşıya gelen taraflar, mahkeme salonunda buluştu ve nihayet Fas asıllı Hollandalı futbolcu Anwar El Ghazi lehine hüküm verildi. El Ghazi'nin, sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre, Mainz'a karşı açtığı davayı kazanarak, ödenmesi gereken 1,7 milyon euro tazminatın sahibi oldu.

 

YARDIM BAĞIŞI VE TEŞEKKÜR

El Ghazi, kazandığı tazminatın önemli bir bölümünü, yani 500 bin eurosunu Filistin'e destek amacıyla bağışlayacağını duyurdu. Bu cömert bağış hareketiyle birlikte, eski kulübü Mainz 05'a da bağış yapma imkanı tanıdıkları için teşekkürlerini iletti.

KONUŞMA ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU

Kendi ifadesiyle "susturulmaya çalışılan" bir figür olan El Ghazi, mazlumların ve sessiz kitlelerin yanında olmak için duruşunu sergilemeye devam edeceğini belirtti. Sesini daha fazla yükselterek, Gaza ve Filistin'deki durumun farkındalığını arttırmayı görev bildiğini vurguladı.


Cuma 25.3 ° / 16.1 °
Cumartesi 23.6 ° / 14.5 °
Pazar 24.3 ° / 15.1 °