DSİ Kirman Deresi üzerinde bulunan 3 köprüyü yeniledi

Devlet Su İşleri 17. Van Bölge Müdürlüğü Cevdet Paşa Mahallesi'nden geçen Kirman Deresi 3 köprüde yenileme, genişletme çalışmaları yaparak vatandaşların hizmetine sundu.

Genel Haberler 28.11.2023 13:14:00 0
 DSİ Kirman Deresi üzerinde bulunan 3 köprüyü yeniledi
Tarih: 28.11.2023 13:14 Güncelleme: 28.11.2023 17:14

DSİ’ye teşekkür eden vatandaşlar, “DSİ tarafından Kirman Deresi’nde yenilenen köprüler sayesinde artık çocuklarımız rahatlıkla okula gidip geliyor. Sürücüler daha önce dar olan yolda çok zorlanıyorlardı. Ancak yenilenip genişletilen köprüler sayesinde insanlar artık araçlarıyla rahat geçiş sağlıyorlar. Bizler de ebeveynler olarak çocuklarımız oradan geçince okula gidip gelince çok endişeleniyorduk. Şimdi bu endişelerimiz giderildi” diye konuştular.

DSİ Kirman Deresi üzerinde bulunan 3 köprüyü yeniledi

Devlet Su İşleri 17. Van Bölge Müdürlüğü, Van merkezden geçen ve Van Gölü'ne dökülen üç büyük dereden biri olan Kirman Deresi’nde 3 yeni köprünün bakım, onarım, yenileme ve genişletme çalışmalarını tamamlayarak vatandaşların istifadesine sundu.

“Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz”

Gazetemize konuşan vatandaşlar köprülerin daha önce bakımsızlıktan döküldüğünü, dar olmasından dolayı araçların rahat geçemediğini belirterek, “Van’ımız için önem arz eden Kirman Deresinde bulunan köprülerin önceki bakımsız hali bizleri endişelendiriyordu. Çocuklarımızı gönül rahatlığıyla okula gönderemiyorduk. Köprüler dar olduğu için iki şeritli araç geçişi olmuyordu. Fakat DSİ 17. Van Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı yenileme çalışmasıyla köprülerin bakım onarımını yapıp genişletti. Şuan çocuklarımız rahatlıkla okula gidip gelebiliyor. Araçlar artık dar köprüden geçmek zorunda değil. Araçlar çift şeritli gidiş, geliş olarak geçiş yapabiliyorlar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştular.


Cuma 24.2 ° / 14.1 °
Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °