Dalgın: Vanlılar üçüncü bir yol istiyor

Büyük Birlik Partisi Van İl Başkan Yardımcısı İlhami Dalgın, 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimler kapsamında çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini belirtti.

Van Haberleri 11.12.2023 12:54:00 0
Dalgın: Vanlılar üçüncü bir yol istiyor
Tarih: 11.12.2023 12:54 Güncelleme: 11.12.2023 16:01

Büyük Birlik Partisi Van İl Başkan Yardımcısı İlhami Dalgın, 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimler kapsamında çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Parti olarak aday adaylık başvurularını almaya devam ettiklerini ve şuana kadar partilerine 17 müracaatın olduğunu belirten Dalgın, Vanlıların artık üçüncü bir yol istediğini ifade etti.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi sahada çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ve seçimlere kimseyle ittifak yapmadan gireceklerini söyleyen Büyük Birlik Partisi Van İl Başkan Yardımcısı İlhami Dalgın, Vanlıların üçüncü bir yol aradığını vurguladı.

Vanlıların yıllardır iki partinin arasında sıkışıp kaldığını belirten Dalgın, güzel, kaliteli, bu memlekete hizmet edecek olan kişilerle yola çıkıp, Van halkına üçüncü bir yol sunmak istediklerini ifade etti.

"YEREL SEÇİMLERE PARTİ OLARAK KATILACAĞIZ"

Aday adaylık başvurularını almaya devam ettiklerini söyleyen Dalgın, "Bilindiği üzere yerel seçimler 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak. Yerel seçimler kapsamında çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Bu kapsamda parti olarak aday adaylık başvurularını almaya devam ediyoruz. Şu ana kadar kentin önde gelen aşiretlerine mensup kişilerin de içinde bulunduğu 17 kişi partimize müracaat etti. Herkese kapımız açıktır. Bize gelen müracaatları değerlendirdikten sonra genel merkezimize dosyalarını ileteceğiz. Genel Merkezimiz daha sonra kesin adayları belirlemek üzere il yönetimimizin de görüşlerini alarak kesin adayları açıklayacak. Aday adaylık başvuru süreci 21 Aralık'ta sona erecek. Kentin önde gelen isimleri partimize müracaatta bulunmuş vaziyette. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimde Allah'ın izin ve kuvvetiyle 13 ilçede ve Büyükşehir Belediye başkan adaylarımızı çıkaracağız. Yerel seçimlere parti olarak katılacağız. Genel Başkanımız Mustafa Destici'nin söylemleri doğrultusunda hareket ediyoruz" dedi.

 

 

"VANLILAR MEVCUT PARTİLERDEN MEMNUN DEĞİL"

Vanlıların yıllardır iki parti arasında sıkışıp kaldığını belirten Dalgın, "Van halkı artık üçüncü bir alternatif arıyor. Biz de bu minvalde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güzel adaylarla yola çıkıp, bu seçimde ciddi bir oy almak ve belediyeleri kazanmak için çalışıyoruz. Vanlılar mevcut partilerden memnun değil. Vanlılar artık farklı partileri görmek istiyor. Bu anlamda Van'da artık üçüncü bir yol olmak için çalışıyoruz. İnşallah güzel, kaliteli, bu memlekete hizmet edecek olan kişilerle yola çıkıp, Van halkına üçüncü bir yol sunmak istiyoruz. Genel Merkezimizin belirlediği hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda seçime tek başımıza girecekmiş gibi çalışıyoruz. Bu kapsamda genel merkezimiz nasıl hareket etmemizi isterse o şekilde hareket ediyoruz" diye konuştu.

"KENTİN SORUNLARINI PARTİ OLARAK SIK SIK GÜNDEME GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Van'da çok ciddi sorunların olduğunu söyleyen Dalgın, "Başta işsizlik olmak üzere şehir içi trafik, çevre yolu, stadyum, otogar gibi ciddi sorunlarımız var. Bu kapsamda bu sorunları parti olarak sık sık gündeme getirmeye çalışıyoruz. Bu yanında ilgili kurumları sık sık ziyaret ederek, bu sorunların çözülmesi için görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde parti olarak Karayolları 11. Van Bölge Müdürü'nü ziyaret ettik. Bu sorunları gündeme getirdik. Karayolları 11. Van Bölge Müdürümüz, çevre yolunda çözülmeyi bekleyen bazı dosyalardan dolayı yolun aksadığını vurguladı. Müdür bey, dosyaların çözülmesi halinde 5-6 ayda çevre yolunu tamamlayabileceklerini söyledi. Bunun yanında çevre yolunu bitirmeden yeni emniyet kavşağına alt geçit yapamayacaklarını ifade ettiler. Şehrin, trafiği bu haliyle kaldırmadığını ve emniyet kavşağını da trafiğe kapatmaları halinde trafiğin içinden çıkılmaz bir hal alacağını ifade etti. Kendilerine hak veriyoruz. Çevre Yolu biter bitmez yeni emniyet binasının bulunduğu kavşakta alt geçit yapılacağını ifade etti. Şehir içinde yaşanan trafik sorununu kendileriyle de görüştük" ifadelerini kullandı.

"VAN'DA ŞU ANDA DİNAMİK BİR EKİP VAR"

Van'da şuanda kurumların başında dinamik bir ekibin olduğunu belirten Dalgın, "Bunun yanında Emniyet Müdürümüzü, İpekyolu Kaymakamı ve Özalp Kaymakamını ziyaret ederek, sorunları görüştük. Emniyet Müdürümüzle de şehir içerisinde yaşanan trafik sorunuyla ilgili görüşmeler yaptık. Trafikle alakalı güzel tedbirler aldıklarını gördük. Bunun yanında İpekyolu Kaymakamımızın ve Özalp Kaymakamımızın gerçekten bir hizmet adamı olduklarını gördük. Çok iyi çalışan bir valimiz var. Bunların kıymetini bilmemiz gerekiyor. Van'da şu anda dinamik bir ekip var. Bunu fırsata çevirmemiz gerekiyor. Sayın Valimiz kendisine iletilen sorunların takipçisi oluyor ve hemen çözülmesi için gerekli talimatları veriyor. Sorunları yerinde takip ederek, çözülmesini sağlıyor. Van, iyi bir valiye sahip. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Esnafı da, çiftçisi de, vatandaşı da herkes valiyi çok seviyor. Çalışkan bir validir. Kendisinden memnunuz" diye konuştu.

Dalgın, son olarak Gazze'de yaşanan insanlık dramına değinerek, çoluk, çocuk, kadın, yaşlı demeden insanları katleden İsrail'i de sert bir dille lanetledi.


Anahtar Kelimeler: Dalgın: Vanlılar üçüncü istiyor
Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °
Pazartesi 27.1 ° / 16.5 °