Cim Bom'dan Avrupa'da İsviçre Duvarı: Aslan'ın Evinde Kaybı Yok!

Galatasaray Avrupa'da isviçre engelini aşıyor.

Van Haberleri 27.08.2024 00:13:17 0
Cim Bom
Tarih: 27.08.2024 00:13

İSVİÇRE RAKİPLERİNE KARŞI GALİBİYET SERİSİ

Galatasaray, Avrupa sahnesinde önemli istatistiklere imza atmış bulunuyor. Özellikle İsviçre takımlarına karşı sergilediği performansla dikkat çekiyor. Takım, Avrupa kupalarında bugüne dek 429 gol atıp, kendi kalesinde 475 gol gördü. Ama İsviçre ekiplerine karşı iç sahada yapılan maçlarda Galatasaray'ın yenilgisizliği dikkat çekti. Sarı-kırmızılılar, evinde İsviçreli rakiplere karşı oynadığı maçlarda hiç mağlup olmadı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ELEMELERİNDE GALATASARAY FARKI

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde 33 maç oynayarak tecrübesini kanıtladı. 1993-1994 sezonu itibarıyla katıldığı bu prestijli organizasyonda, eleme maçlarında 22 galibiyet alarak gücünü gösterdi. Takım ayrıca 7 beraberlikle istikrarını korurken, sadece 4 kez mağlubiyeti kabul etti. Bu süreçte sarı-kırmızılılar 75 gol atarken, kalesinde 37 gol gördü.

 

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GALATASARAY'IN İDDİASI

Galatasaray, Young Boys'u eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde 18. defa mücadele etmeye amaçlıyor. Bugüne kadar 17 kez grup aşamasında boy gösteren Galatasaray, 10 defa elemeleri başarıyla geçip, 7 kez doğrudan gruplara yükseldi. İki sezon elemelerde başarısız olan takım, farklı sezonlarda doğrudan gruplarda oynayarak tecrübesini arttırdı.

AVRUPA KUPALARINDA GALATASARAY'IN GÖZE ÇARPAN PERFORMANSI

Galatasaray, Avrupa'da 19. defa bir İsviçre takımıyla karşı karşıya gelecek. Toplamda 18 karşılaşmada İsviçre ekiplerine karşı 11 kez zafer sevinci yaşayıp, yalnızca 5 kez yenilgiye uğradı. Sarı-kırmızılılar bu maçlarda rakip ağları 44 kez havalandırırken, 32 gol yedi.

İÇ SAHADA YENİLGİ YOK

Galatasaray'ın iç sahadaki etkileyici istatistiği, İsviçre takımları ile oynadığı maçlarla vurgulanıyor. 8 iç saha maçında hiçbir yenilgi yaşamayan ekip, 7 galibiyet ve 1 beraberlik alarak kendi seyircisi önünde etkileyici bir grafik çizdi. Bu maçlarda 24 gol atan Galatasaray, sadece 7 gol yedi.

Böylelikle Galatasaray, bu etkileyici istatistiklerine bir yenisini eklemek için sahada olacak ve yine İsviçre takımları karşısında üstünlüğünü kanıtlamaya çalışacak.


Çarşamba 21.4 ° / 12.6 °
Perşembe 19.9 ° / 11.3 °
Cuma 17.9 ° / 10.8 °