CANLI YAYIN! Van'da Büyük Filistin Mitingi Düzenleniyor!

Van'da Peygamber Sevdalıları Vakfı önderliğinde Filistin direnişine destek olmak amacıyla Büyük Filistin Mitingi düzenleniyor! İşte Canlı Yayın:

Van Haberleri 30.10.2023 11:26:00 0
CANLI YAYIN! Van
Tarih: 30.10.2023 11:27

Van'da Peygamber Sevdalıları Vakfı önderliğinde Filistin direnişine destek olmak amacıyla Büyük Filistin Mitingi düzenleniyor! İşte Canlı Yayın:

 

"Oradaki kardeşlerimizin mazlumiyetini bütün dünyaya duyurmak istiyoruz"
Peygamber Sevdalıları Vakfı adına konuşan Ahmet Faruk Çevik, “Van SDİ ile birlikte Kudüs Aksa Tufanı operasyonuna destek olmak amacıyla böyle bir miting tertipledik. Oradaki kardeşlerimizin acılarını, sıkıntılarını, mazlumiyetlerini bütün dünyaya duyurmak istiyoruz. Hazreti Ali’nin “Bir zulmü durduramıyorsanız en azından onu duyurun” sözünde buyurduğu gibi insanlar zalimin ve mazlumun kim olduğunu bilsin, katil siyonistlerin işledikleri katliamlar onların yanın kar kalmasın, bütün insanlık onların nasıl bir tehlike ve dünyanın başına bela olduğunu anlasın diye bütün Müslümanları bu konuda duyarlı ve ilgili kılmak için bu programı tertipliyoruz. Van’daki bütün STK’ları, Müslüman halkımızı ve bütün insanlığı mitingimize davet ediyoruz. Tepkimizi göstermeye, Filistin’e sahip çıkmaya, bebek, çocuk ve mazlumlara sahip çıkmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

"Duyarlı olan herkesi, bu yürüyüş ve mitingimize davet ediyoruz"
Böyle geniş kapsamlı bir mitingin vatandaşlar tarafından talep edildiğini söyleyen Van SDİ Dönem Başkanı Mehmet Ali Uca, “İsrail’in Filistin’e yönelik yapmış olduğu katliamlar hepimizi derinden üzmektedir. Özellikle ülke olarak herkes elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bazen insanların nefesi tutuluyor, bir şey yapamadığı için üzülüyor. Bizler de en azından elimizle, dilimizle, kalbimizle olayı tel’in etmek için Cumartesi günü bir yürüyüş ve miting icra edeceğiz. Vatandaşlarımızdan bu anlamda ciddi bir talep vardı. Dolayısıyla bütün Van halkını, Filistin’e duyarlı olan kardeşlerimizi, insanlığa duyarlı olan herkesi bu yürüyüş ve mitingimize davet ediyoruz. Bu önemli bir haykırış olacak. Taraflı-tarafsız, düşüncesi-fikri ne olursa olsun herkesin bu programa katılımını özellikle istirham ediyoruz” demişti.


 

Haber Kaynak : Van Olay Gazetesi
 


Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °
Pazartesi 27.1 ° / 16.5 °