Biden ve Trump karşılaşmasında Türkiye reklamları dikkat çekti

ABD Başkanı Joe Biden ve eski başkan Donald Trump, kasım ayında yapılacak seçimler için televizyondaki ilk tartışmalarını gerçekleştirdi.

Van Haberleri 28.06.2024 23:37:18 0
Biden ve Trump karşılaşmasında Türkiye reklamları dikkat çekti
Tarih: 28.06.2024 23:37

ABD Başkanı Joe Biden ve eski başkan Donald Trump, kasım ayında yapılacak seçimler için televizyondaki ilk tartışmalarını gerçekleştirdi. Tarihte ilk kez bir başkanlık tartışmasında reklam arası verilirken ilk arada, Türkiye'nin turizm reklamı yayınlandı.

ABD Başkanı Joe Biden ile rakibi eski ABD Başkanı Donald Trump, TSİ 04.00’te Atlanta’daki CNN binasında bir araya geldi.

ABD’de daha önce mevcut bir başkan, eski bir başkanla tartışma yapmamıştı. Tartışmada, stüdyoda hiçbir seyirci bulunmadı. Söz kesilmesini engellemek için sadece söz alan kişinin mikrofonu açık bırakıldı.

İlk kez CNN tarafından gerçekleşti

ABD'de başkanlık münazaraları, 1988'den bu yana Başkanlık Münazaraları Komisyonu (CPD) tarafından düzenleniyordu. Son tartışma ise ilk kez bir medya kuruluşu (CNN) tarafından gerçekleştirildi.

Geçmişte Başkanlık Tartışmaları’nın öncesinde ve sonrasında reklam yayınlanırken, Türkiye saatiyle sabaha karşı gerçekleşen ve CNN'de yayınlanan Biden-Trump tartışması, tarihte reklamla bölünen ilk tartışma oldu. Dünyanın dikkatle izlediği yayında, iki reklam arası verildi.

Tarihi arada Türkiye reklamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) yürüttüğü çalışmayla Türkiye, ABD'deki başkanlık seçimlerinin en önemli olaylarından biri olan tartışma programında dikkat çekici bir tanıtım kampanyasıyla yer aldı.

Dün saat 21.00'de CNN kanalında yayınlanan tartışma programı sırasında, İstanbul'a ilişkin reklamlar izleyicilerin karşısına çıktı. Program öncesinde, arasında ve sonrasında olmak üzere üç farklı zaman diliminde yayınlanan bu reklam spotları, Türkiye'nin eşsiz güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini tanıttı.

200'den fazla ülkede yayınlandı

İlk reklam, "Go Türkiye" sloganıyla dikkat çekti ve ABD'deki izleyicilere ek olarak CNN International aracılığıyla 200'den fazla ülkede yayınlandı. Böylece, Türkiye'nin tanıtımı küresel düzeyde geniş bir kitleye ulaştırıldı.

ABD başkanlık seçimlerinin yoğun ilgi gören atmosferinde yapılan bu kapsamlı tanıtım kampanyasıyla, Türkiye'nin turistik cazibesi ön plana çıkarıldı ve milyonlarca izleyiciye ulaşıldı.

Yıl sonuna kadar devam edecek olan kampanya kapsamında, İstanbul dışında Türkiye'nin diğer önemli turizm destinasyonları da tanıtılacak ve dijital platformlarda gösterimler devam edecek.

Sosyal medyada gündem oldu

Amerikalı vatandaşlar, Türkiye reklamına ilişkin sosyal medyada pek çok gönderi paylaşarak olayı gündeme taşıdı. Yapılan paylaşımlardan bazıları ise şöyle:

Türkiye'nin programın yarısında böyle bir turizm reklamı vermesi büyük bir pazarlama başarısı.

Sanki "Gördükleriniz hoşunuza gitmedi mi? O zaman Türkiye'ye gelin" diyorlar.


Pazartesi 27.1 ° / 16.5 °
Salı 25.3 ° / 15.3 °
Çarşamba 25.4 ° / 16.1 °