Berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü kapalı olacak

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonu çalışma saatlerine ilişkin açıklama yaptı. Bugünden itibaren haftada bir gün kapalı olmasına karar verilen bu işletmelerin çalışma saatlerinin denetleneceği bildirildi.

Van Haberleri 1.07.2024 10:42:31 0
Berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü kapalı olacak
Tarih: 01.07.2024 10:42

Berber, kuaför ve güzellik salonları için yöne dönem bugün başlıyor, bu işletmeler bugünden itibaren haftanın bir günü kapalı olacak.

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı karara göre, 1 Temmuz itibarıyla salonların haftanın 1 günü kapalı olması yürürlüğe girecek.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması, 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığı'nca idari yaptırım uygulanacak.

Ticaret Bakanlığı açıklama yaptı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin büyük çoğunluğunu barındıran sektör paydaşları tarafından Bakanlıkça iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alındığı hatırlatıldı.

"Haftada bir gün tatile sektör geniş katılım sağladı"

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve İşletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütülmüş olup gelinen noktada bu çalışmalar tamamlanmıştır.

"İşletmelerin kapalı olmaması durumu valilikler tarafından tespit edilecek"

Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır.


Çarşamba 25.4 ° / 16.1 °
Perşembe 25.6 ° / 16 °
Perşembe 25.6 ° / 16 °