Bayram Tatili Sonrası Van'daki Bankalar Hizmette! Vatandaşlara 20-21 Haziranda Kapılar Açık

Van'da bankaların açılış saatleri bayram tatilinin ardından normalleşiyor.

Van Haberleri 20.06.2024 16:36:54 0
Bayram Tatili Sonrası Van
Tarih: 20.06.2024 16:36

KURBAN BAYRAMI TATİLİNİN ARDINDAN BANKALAR FAALİYETE GEÇTİ

16 Haziran Pazar günü başlayan ve dört gün süren Kurban Bayramı, dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından geçtiğimiz Perşembe günü sona erdi. Tatil süresi, Bayramın hemen ardından takip eden Perşembe ve Cuma günleri (20-21 Haziran) de dahil olmak üzere uzatılarak toplam dokuz gün olarak belirlendi. Bu süreçte kamu çalışanları idari izinli sayılırken, özel sektör çalışanları çoğunlukla işlerine geri döndü.

BANKALARIN ÇALIŞMA DURUMU: BUGÜN VE YARIN AÇIK MI?

Kurban Bayramı tatili devam ederken vatandaşlar, yürürlükteki tatil günlerinin bankacılık işlemlerini nasıl etkileyeceğini merak ediyor. Özellikle kredi çekme, faturalarını ödeme ve diğer bankacılık işlemlerini gerçekleştirmek isteyenler, kamu ve özel bankaların hangi günlerde hizmet vereceğini sormakta.

BANKALAR TATİLİN ARDINDAN HANGİ SAATLER ARASI AÇIK

Kurban Bayramı'nın kutlanmasının ardından birçok sektör tekrar işbaşı yaptı. Bu durum, kamu ve özel bankaları da etkiledi. 20 Haziran (bugün) itibariyle kamu ve özel sektör bankaları, rutin çalışma saatlerine geri döndü. Tüm bankalar, 20-21 Haziran tarihlerinde 08.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterecekler. Yani Van'daki vatandaşlar için, bankalar bugün ve yarın açık olup, herhangi bir hizmet aksaması yaşanmadan hizmet vermeye devam edecek.

DİĞER KAMU KURUMLARININ AÇILIŞ TARİHLERİ

Öte yandan, Valilik, Belediyeler, Noterler, hastane poliklinikleri, sağlık ocakları ve diğer kamu kuruluşları bayram tatili sebebiyle 24 Haziran Pazartesi gününe kadar kapalı kalacak. Vatandaşların bu tarihlerdeki resmi işlemleri için 24 Haziran Pazartesi gününü beklemeleri gerekecek.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cuma 24.2 ° / 14.1 °
Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °