Başkan Tanış, Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşriflerini müjdeleyen Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Van Haberleri 26.09.2023 15:00:00 0
Başkan Tanış, Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı
Tarih: 26.09.2023 15:01

Başkan Tanış, yayınladığı mesajında, ’’ Yüce Rabbimiz, insanlara rahmet elçisi olarak gönderdiği, insana dair bütün güzellikleri ve tüm ahlaki erdemleri kişiliğinde toplayan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşriflerinin yıldönümü olan Mevlid Kandili’ni idrak etmenin sevincini, huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Başkan Tanış, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İnsanlık âlemine bir hidayet tarihi açan iki cihan serveri sevgili Peygamber Efendimizin ümmeti olduğumuz için Cenabı Allah’a şükrediyor ve Onun Resulüne salat ve selam ediyoruz. Kutlu doğum, beşeriyetin saadeti açısından, insanlık tarihinin en önemli olayı; bir devrin kapanıp, yeni bir devrin doğuşudur. Onun için, bu günler, Hz. Peygambere olan sevgimizin pekiştirileceği, birbirimize karşı olan kardeşlik duygularının da güç kazanacağı günlerdir. Bir fazilet güneşi ve hidayet kaynağı olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden, lütuflarından birisidir. Bu bakımdan Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini ve kutlu mesajlarını yeniden hatırlamak yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için iyi bir fırsattır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta kıymetli Gürpınarlı hemşerilerimin olmak üzere tüm İslam Aleminin mübarek Mevlid Kandilini kutluyor, bütün insanlığın kardeşlik, merhamet, hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasına vesile olmasını temenni ediyorum.”


 

Haber Kaynak : Van Postası Gazetesi


Salı 25.3 ° / 15.3 °
Çarşamba 25.4 ° / 16.1 °
Perşembe 25.6 ° / 16 °