Balcı, Van YYÜ’de öğrencilerle buluştu

Van YYÜ, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Şeref Üyesi Prof. Dr. Metin Balcı’nın ‘Yeni Heterosiklik Bileşiklerin Tasarımı ve Sentezi: Altın Katalizörlüğünde ve NaH-Destekli Alkin Siklizasyonu’ konferansına ev sahipliği yaptı.

Eğitim Haberleri 20.10.2023 15:17:00 0
Balcı, Van YYÜ’de öğrencilerle buluştu
Tarih: 20.10.2023 15:18 Güncelleme: 12.11.2023 21:01

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Şeref Üyesi Prof. Dr. Metin Balcı’nın ‘Yeni Heterosiklik Bileşiklerin Tasarımı ve Sentezi: Altın Katalizörlüğünde ve NaH-Destekli Alkin Siklizasyonu’ konferansına ev sahipliği yaptı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esvet Akbaş ile birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.

Hidrokarbonların fotooksijenasyonu, polioksijenli doğal ürünlerin total sentezi, yüksek sıcaklık brominasyonu, gerilimli hidrokarbonlar, fotokimya ve heterosiklik bileşikler alanında özgün ve çığır açan bilimsel çalışmalara sahip olan Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Şeref Üyesi Prof. Dr. Metin Balcı Üniversitemizde yoğun ilgiyle karşılaştı.

Bilimsel çalışmaların başarıyla ulaşmasındaki en büyük etkenin “süreklilik ve kararlılık” olduğunu ifade eden Balcı, konferansından önceki konuşmasında, “Cumhuriyetin 100. Yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde bulunmaktan son derece mutluyum. Fen Fakültesi Dekanlığının ve burada bulunan öğrencilerimin daveti üzerine buraya geldim ve bir konferans verdim. Van benim çok sık geldiğim bir şehir. Van’ı çok seviyorum ve buradaki çalışmaları yakından takip ediyorum. Her zaman da Van’da olmaktan sıcak insanlarla iyi vakit geçirmekten memnun olacağım” dedi.

Konferans, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenay Baydaş’ın Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Şeref Üyesi Prof. Dr. Metin Balcı’ya teşekkür plaketi takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

‘Yeni Heterosiklik Bileşiklerin Tasarımı ve Sentezi: Altın Katalizörlüğünde ve NaH-Destekli Alkin Siklizasyonu’ konferansı için Van YYÜ’de bulunan Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Şeref Üyesi Sn. Prof. Dr. Metin Balcı, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’yi de makamında ziyaret etti.

 


Anahtar Kelimeler: Balcı öğrencilerle buluştu
Cumartesi 25.3 ° / 15.1 °
Pazar 25.4 ° / 14.5 °
Pazartesi 27.1 ° / 16.5 °