Bakan Göktaş Van'da Kadın Kooperatiflerinin açılışını yaptı

Van'a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Van'da açılışa katıldı.

Van Haberleri 12.09.2023 18:03:00 0
Bakan Göktaş Van
Tarih: 12.09.2023 18:04

Bugün sabah saatlerinde Van'a gelen ve kent protokolü tarafından karşılanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Mahinur Özdemir Göktaş, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V.  Ozan Balcı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve il protokolü ile birlikte Van Kadın Kooperatiflerinin açılışını yaptı. 

Vali Balcı, kadının aklından, zekasından faydalanarak Kadının Gücü Van’ın Gücü sloganıyla 13 ilçede açılan kooperatiflerin markalaştırılacağını söyledi. 

Van'da hayvancılık, ormancılık, bitkisel ve el sanatları gibi konularda kadınların kendilerini geliştirmesi ve yetiştirdikleri ürünleri pazarlamaları için 13 ilçede kurulan kadın kooperatifleri, kadının istihdama katılmasına ön ayak oluyor. 

Millet Bahçesinde gerçekleştirilen açılış sonrası kadın kooperatiflerini gezen Bakan Göktan, Ozan Balcı ve protokol üyeleri kadınlar tarafından üretilen ürünleri inceleyerek kadınlarla hasbihal etti.


 


Salı 25.3 ° / 15.3 °
Çarşamba 25.4 ° / 16.1 °
Perşembe 25.6 ° / 16 °