Tarih: 22.08.2024 21:00

Bakan Uraloğlu Açıkladı: Van'daki Akıllı Yol Merkezi Bu Yıl Tamamlanacak!

Facebook Twitter Linked-in

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, Türkiye karayollarında seyahat sürelerinin azaltılması, trafik güvenliğinin artırılması ve yol kapasitelerinin etkin kullanımı hedefleriyle akıllı ulaşım sistemlerinin yaygınlaştırılmasına devam ediliyor. Bakanlığın, bu kapsamda karayolu altyapısını akıllı ve otonom teknolojilerle donatarak daha güvenli ve hızlı yolların tesis edilmesine yönelik çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

“KOOPERATİF AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİNE YÖNELİK MERKEZİ YAZILIM PLATFORMU PROJESİ İMZA TÖRENİNE KATILDI”

Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü, TÜRKSAT ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi iş birliğinde hazırlanan "Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi Projesi" imza töreninde konuştu. Akıllı ulaşım sistemlerinin önemini vurgulayan Uraloğlu, sistemlerin ulaşımın güvenliğini, konforunu ve enerji verimliliğini arttırmanın yanı sıra etkin yönetimi açısından da kritik olduğunu ifade etti. Projedeki yerli ve milli yazılımların Türkiye'nin çıkarlarına katkıda bulunacağına dikkat çekti.

“ZAMAN KAVRAMININ ÖNEMİ VE ELEKTRONİK ÜCRET ÖDEME SİSTEMLERİNİN GELİŞİMİ”

Bakan Uraloğlu, zamanın önemli bir kaynak olduğunu ve insanların beklemek istemediğini söyleyerek akıllı ulaşım sistemlerinin gelişim tarihine değindi. 1999 yılında OGS ile başlayan elektronik ücret ödeme sistemlerinin evrim geçirerek HGS'ye dönüştüğünü belirtti. Ayrıca serbest geçiş sistemlerinin gelişimi ve Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezlerinin önemine vurgu yaptı.

“VAN'DA SES, GÖRÜNTÜLEME VE OTOMASYON SİSTEMİ TESİS ÇALIŞMALARI BU YIL TAMAMLANACAK”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Van'daki merkezin tesisi çalışmalarının bu yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Ana Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi'nin kurulum çalışmaları ve merkezler arasındaki görüntü entegrasyon gelişmeleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca, akıllı ulaşım sistemleri bileşenlerinin trafik ve hava durumuna ilişkin anlık bilgi sağlama kapasitelerine işaret etti.

“KARAYOLLARINDA FİBER OPTİK KABLO ALT YAPISI GENİŞLETİLİYOR”

Bakan, Türkiye'deki karayollarında mevcut fiber optik kablo altyapısının uzunluğunun 7 bin 629 kilometreye ulaştığını belirterek, toplamda 15 bin kilometre fiber kablo döşenmesinin planlandığını ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

“AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİNE YÖNELİK DEV PROJE”

"Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi Projesi" ile ilgili olarak üç kurum arasındaki iş birliğinin altını çizen Uraloğlu, projenin saha ve merkez donanımları ile birlikte merkezi yazılım platformundan oluştuğunu ifade etti. İstanbul ve Antalya Bölge Müdürlüklerinde pilot proje olarak gerçekleştirileceğini söyleyerek projenin yolların akıllı ulaşım sistemleri ile donatılmasına katkıda bulunacağını belirtti. Bakan, ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, protokolün yararlı olmasını temenni etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —