Av. Cihan Saydaş, AK Parti’den Van milletvekili aday adayı oldu

Av. Cihan Saydaş 28 dönem milletvekililği seçimlerinde AK Parti Van milletvekili aday adalığı başvurusunda bulundu.

Van Haberleri 22.03.2023 10:48:00 0
Av. Cihan Saydaş, AK Parti’den Van milletvekili aday adayı oldu
Tarih: 22.03.2023 10:49 Güncelleme: 17.04.2023 14:25

Vangölü TV özel haber / Ziya Türk'ün Haberi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı seçim kararı Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

Seçim kararının yürürlüğe girmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini yayımladı. Siyasi partiler yayımlanan seçim tavimine göre aday adaylık başvuru sürecini başlattı.

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU SON GÜNÜ NE ZAMAN SONA ERECEK
AK Parti aday adaylığı başvuruları 22 Mart 2023 Çarşamba günü saat 17.00’de sona erecek. 25 Mart 2023 Cumartesi günü de teşkilat temayülü yapılacak.

GENÇLERİN MECLİSTEKİ TEMSİLCİSİ OLMAYA ADAYIM
Aday adaylık başvurusu sonrasında neden aday olduğunu açıklayan Av. Cihan Saydaş şu ifadeleri kullandı;

“Van’ın ve bölgenin ihtiyaç duyduğu hizmet ve yatırımların gerçekleştirilmesine destek vermek için AK Parti’den Van milletvekili aday adayı olarak başvuruda bulundum. Amacım Van ve bölgemizin ekonomisini canlandırmak, yatırımların artmasını destekleyerek gençlerin iş sahibi olmasını sağlamak temel hedefim. Bunun yanında şehirlerimizin yaşam kalitesinin artması, bilgi ve bilinç düzeyinin yükselmesi, sorunların çözümünde etkin görev almak istiyorum. Siyaseti hizmetin aracı olarak gören bir anlayış ile aday adaylık başvurusu yaptım.”

CİHAN SAYDAŞ KİMDİR?
1987 yılında Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde dünyaya gelen Cihan Saydaş, evli 2 çocuk babası.

Hakkari Yüksekova ve Van’da ilk, orta ve lise eğitimini tamamlayan Cihan Saydaş, 2009 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesinden yüksek  derece ile mezun oldu.

Stajını tamamlayarak 2010 yılında İstanbul Barosu bünyesinde serbest avukatlığa başladı.  3 yıla yakın İstanbul’da çalıştıktan sonra Van’a gelen Cihan Saydaş, 11 senedir Ronay Hukuk Bürosunda avukatlık yapıyor.

Türkiye Noterler Birliği tarafından 04.11.2011 tarihinde 3. Sınıf noterlik belgesi verilen Cihan Saydaş,  Nitelikli hesaplamalar konusunda Uzman Bilirkişilik, Arabuluculuk ve Tahkim Merkezlerinde Hakemlik yapıyor.

Yerel gazetelerde hukuki konular üzerine makaleler yazan Cihan Saydaş, bölgesel televizyonda Hukuk Penceresi program moderatörlüğü yapıyor.

Aynı zamanda hukuki danışmanlığını yaptığım pek çok yerel gazetede hukuki sorunlar üzerine köşe yazıları yazmaktayım. Vangölü TV’de Hukuk Penceresi adlı programda moderatörlük görevini sürdürdüm.

Bölgenin önde gelen pek çok firmasının avukatlığının yanı sıra, işçi sendikalarının bölge vekilliğini de sürdürüyor.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği, Asrın İş adamları derneği ve çevresel bilincin oluşturulması adına çevre derneklerinde üyeliği ve bazılarında yönetim kurulu üyelikleri bulunuyor. 

Kaynak: Vangölü TV 


Anahtar Kelimeler: . Cihan Saydaş Parti’ milletvekili adayı
Çarşamba 25.4 ° / 15.8 °
Perşembe 23.4 ° / 13.6 °
Cuma 24.2 ° / 14.1 °