Genel Sekreter Çelikel, Gazetecilerin sorularını yanıtladı

Genel Sekreter Çelikel, Gazetecilerin sorularını yanıtladı

Bölge Haberleri 15.07.2021 20:48:36 0
Genel Sekreter Çelikel, Gazetecilerin sorularını yanıtladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel Van'ın gündemini konuşmak için yerel ve ulusal basınla bir araya geldi. Vangölü TV özel Özellikle Van'ın kronikleşmiş yol sorunlarıyla ilgili konuşulan toplantıda genel sekreter Çelikel, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte o soru ve cevaplar: Ziya Türk: Daha önce Van'da görev yaptınız. Önceki Van ile şimdiki Van'ı kıyaslayabilir misiniz?
  1. Fatih Çelikel: Uzun süre Van’da yoktum ama takip ediyordum. Van’da kent dönüşümün verdiği etkiyle de gelişmesi söz konusudur. Her kentinde trafik sorunu var. Bu trafik sorununu çözmek içinde elimizden geleni yapacağız.4 yıl önce ki Van olmadığını çok net şekilde ifade edebilirim. Nispet adına çok iyi çalışmalar yapılmış ve gelişme kaydedilmiş. Bu gelişmeyle beraber yaşanan dış göçle beraber bir karmaşıklığında beraberinde getirmiş.
Ziya Türk:
  1. Fatih Çelikel:2-3 gündür bu konu üzerinde görüşüyoruz. Müteahhit firmalarla da görüşüyoruz. Kendi oluşturduğumuz ekiple tamirat ekibi kurduk. İlçelerde dâhil olmak üzere kendimiz yürütüyoruz o çalışmaları. Çok etkili ve hızlı şekilde ilerliyoruz. O yoğunluğu azaltmak adına o hassasiyetin gösterilmesi konusunda özellikle gece çalışmalar yapılması için arkadaşlarla görüştük. Bu doğrultuda çalışmalar yürüteceğiz.
Atilla İdiz (İHA): Gazeteciler, yaşlılar ve engellilere verilen ücretsiz ulaşım kartı kullanılırken otobüslerde sorunlar yaşanıyor. Bunun     için bir çözüm öneriniz var mı?
  1. Fatih Çelikel: Birçok şehirde olduğu gibi bizim şehirde de uygulanıyor. Böyle durumlarda bize bilgi verildiği halde o araç şoförü hakkında gerekli tedbirleri alma noktasında tereddüt etmeyiz. Sonuçta bir yol yöntem belirlenmiş bu sadece Van’da uygulanan bir şey değil. Her yerde uygulanan rutine binmiş bir sistem. Böyle bir durumda sislerinde bu konuda yardım etmenizi isteriz. Yaşlılar bizim değerlerimiz onları pas geçemeyiz. Her ne olursa olsun onlara desteği vereceğiz.
Murat Çurku (Diyabet): Üst geçitlerle ilgili bir çalışmanız olacak mı?
  1. Fatih Çelikel: Yeni yapmış olduğumuz yolların hepsinde engelli vatandaşlarımızın durumunu göze alıyoruz. Bütün kaldırım ve yol düzenlemelerinde buna riyaet ediyoruz. Üst geçitlerdeki asansör meselesini karayollarıyla görüştük bu durumu. Durumun farkındayız o hassasiyeti gösteriyoruz inşallah kısa sürede çözeceğiz. Yerel yönetim olarak bu sorunları çözeceğiz. Her alanda vatandaşlarımıza kolaylığı sağlamak için çalışıyor.
Behçet Dalmaz (DHA): Kentteki sinek ve böcekler için vektörle mücadelede bir çalışmanız var mı?
  1. Fatih Çelikel: Geçen yıl böcek ve sinekle bir sorun oluşmuş. Ama sahile yakın yerlerde vatandaşlarımızdan güzel dönüşler alıyoruz özellikle bu ilaçlama için. Özellikle larvalar için büyük mücadele ediyoruz. Arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyor. Geçen yıla kıyasla bu yıl iyi bir çalışma yaptı ve güzel dönüşler aldık.                                                                                                                           Kaynak: Vangölü TV

Pazartesi 27.1 ° / 16.5 °
Salı 25.3 ° / 15.3 °
Çarşamba 25.4 ° / 16.1 °