VANGÖLÜ TV ÖZEL
Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü havzasının önemli değerlerinde biri olan İnci Kefali Balığı bölgede yaşayan endemik türlerden biridir. İnci Kefali bölgede yaklaşık olarak 15 bin kişinin ekmek kapısı durumunda. Avlanma yasağının sona ermesiyle birlikte Van Gölünde tutulan balıkların yöredeki kadınların elleriyle işlenerek yıl boyunca sofraların vazgeçilmezi haline geliyor.
Tuzlu balık satışını yapan esnaf Serkan Kaya Vangölü TV mikrofonlarına tuzlu balığın nasıl yapıldığına dair bilgiler verdi. Bir yıl boyunca tuzda bekletildiğini söyleyen Kaya “Tuzlu balığın en önemli özelliği bir yıl boyunca tuzda bekletilmesidir. Yemeğe hazır hale getirilebilmek için de sıcak suyun için de en az 3 saat bekletilmesi gerekir. Daha sonra ise isteğe bağlı olarak tandırda ızgarada veya yağda kızartılarak tüketilebilir.” şeklinde konuştu.
Kaynak : Vangölü TV
Detaylar:18.30'da Vangölü TV ana haber ekranlarında