Vangölü TV’de yayınlanan Gündemdekiler programında Gazeteci Ziya Türk’ün konuğu olan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Edremit sahillerinin işgal edildiği yönündeki iddiaları reddederek, sahillerin işgal değil imar edildiğini i
ANGÖLÜ TV ÖZEL
İhlas Haber Ajansı Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz, Yeni Şafak Yeni Akit ve Milat Gazeteleri Van Bölge Temsilcisi Kenan Gül ile birlikte Vangölü TV’de yayınlanan Gündemdekiler Programı’nda Gazeteci Ziya Türk’ün konuğu olan Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, hakkındaki iddialara cevap verdi. Sahillerinin imarının, işgal ediliyor şeklinde algı oluşturmak isteyen kesimlerin Erdemit’in bölgenin turizm markası olmasına engel olmaya çalıştıklarını belirten Başkan Av. İsmail Say şu ifadeleri kullandı;
DÜNYANIN HER YERİNDE YAPILANLAR EDREMİT SAHİLLERİNDE DE YAPILIYOR
Çevre diyorlar ve Van Gölü’nü işgal ettiniz diyorlar. El vicdan olan, gözü gören, gönlü gören herkes biliyor ki, sadece belediye başkanı olduğum 2,5 yıl için değil, 10 yıldır Van Gölü için İsmail Say kadar çırpınan biri yok. İstanbul Ortaköy’e gidiyorsunuz tesisler, Beykoz’da, Üsküdar’da sahillerde yüzlerce sosyal tesis var.
OTURDUKLARI YERDEN YAPILAN İMARA İŞGAL DİYORLAR
Yani bir belediyenin sosyal tesisi ile kıyıyı halkın hizmetine açıyoruz. Adam oturduğu yerden yazıyor, “İşgale sessiz kalma” diye. Bir telefon açtın mı, ne yaptığımızı sordun mu? Birkaç arkadaşımız hariç, telefonla bilgi verdik. Hatta kamuoyunda bu algı başka bir noktaya gitmesin diye, hem 2,5 yılımızı değerlendireceğimiz, hem de sahilde Van Gölü ve çevre ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmaları brifing amaçlı anlatacağımız bir toplantıyı basın mensuplarımızın katılımı ile düzenleyeceğiz.
HATAMIZI FARK ETTİRENE TEŞEKKÜR EDERİZ
Şöyle bir çağrı da yapacağız, olumlu eleştirilere açığız, yeter ki iftira olmasın. Tarihini saatini duyuracağız, gelsin orada oturacağız, diyalogla anlayalım anlatalım, eğer gerçekten yanlış yaptığımız bir şey varsa, hatamız varsa bunu fark ettirene de teşekkür ederiz.
SAHİLDE HALKIN TALEPLERİNİ YERİNE GETİRİYORUZ
Sahildeki çalışmaları yapmadan önce, sahili kullanan vatandaşlarımızla 90’ın üzerinde halk röportajı yaptık, lavabodan daha önemli bir ihtiyaç olabilir mi? Çöplük gibi görünümden arındırıp plaj yapmış, şezlong ve duşluk yapmışız, bazılarına göre işgalci olmuşuz. Bunu bir vatandaş veya ticarethane yapsa işgal etti desinler.
SAHİLDE İHTİYAÇ OLAN TESİSLER HER ZAMAN YAPILIYOR
Sahil Güvenlik Komutanlığı başta olmak üzere sahilde zorunlu birçok kurum tesisi var. Bir ihtiyaç mı ihtiyaç.. Bizi telefonla arayanlara durumu izah ettiğimiz zaman “aaa öyle mi” diyebiliyorlar. Ailenizle sahile gittiğinizde 5-10 kilometre mesafede, en çok ihtiyaç olan lavabo ihtiyacıdır, bize en çok gelen şikâyetlerin başında da bu var. Biz oraya dönme dolap veya ticarethane kurmadık, ancak yaptığımız şeylerin yanında bir restoran olmalı mıydı, olmalıydı. Vatandaşlara daha ekonomik şartlarda hizmet üretmemiz lazım. Mersin sahil bandına gidip yüzlerce tesisi görmeyen yoktur, bunların içerisindeki sosyal tesisler sahili işgal mi etmiş oluyor? Olayı bu kadar ajite etmenin, başka bir yere çekmenin bir anlamı yok. Biz belediye tesisini yaparken düşündüğümüz yap işlet devret sistemini, ileride başka suistimallere neden olmasın diye imkânımızla yapabiliyorsak yapalım, değilse kalsın dedik.
SAHİLDEKİ SU VE LAVABO İHTİYACINI KARŞILIYORUZ
Sadece iskelenin o bahsi geçen yerler değil, sütçünün oradan çimento fabrikasının oraya kadar 6-7 yerde wc-lavabo kurduk. Şu anda yüzlerce insan Allah razı olsun diyor. Sahil bandında sabahtan akşama kadar yürüyün, oturacak yer yok, wc yok, lavabo yok. İnsanların ihtiyacını gideceği, bir su alacağı yer dahi olmamalı mı? Biz Amerika’yı yeniden mi keşfedeceğiz, onlarca yüzlerce örneği olan bir çalışmadan söz ediyoruz.
YALANA DAYALI SİSTEMATİK LİNÇ GİRİŞİMİ YAPILIYOR
Bizi arayıp gelip soran herkesi ikna ettik, ancak keşke eleştirenler de gelseydi, onlar gelmese de biz neyi neden yaptığımızı anlatacağız. Örneğin Ziya Türk’e göre burası ihtiyaç olmayabilir, ancak kullanan insanlara bakmak lazım ve topluma hizmeti esas almak lazım. Keşke arayıp bilgi alsalardı, bana DM’den sosyal medyadan soru sorarak geldiklerinde cevap veriyorum. Ancak bir linç girişimine dönüştürmek istiyorlar, birinin itibarını bitirmek istiyorsanız bir furya başlıyor, zaten sistematik bir hale dönüşüyor, siz o beyazın kara olmadığını anlatıncaya kadar zaman geçiyor. Bir gün şu kadar güzel iş yapmışsınız, ancak bu da yanlış iş deselerdi o zaman iyi niyet arardım. Ancak yapılan hizmetleri görmeyip sadece açık arayıp, şuradan açığını bulduk vurun abalıya misali diyorlar. Bizim abdestimizden şüphemizden yok, hiçbir işi de rastgele tesadüfen yapmadık, kamulaştırmasını yaptık ve gelen talepler üzerine adım attık.
KOCAELİ PARKI GİBİ TESİSLER SAHİLDE İHTİYAÇTIR
Mesela Kocaeli Parkı bir sosyal tesis ve yıllardır var değil mi? Kocaeli parkına itiraz var mı, yok. Çünkü bir ihtiyacı gideriyor, oraya giden ister tesisten yararlanıyor, isteyen gidip bankta oturuyor ücretsiz. Bizim Edremit Belediyesi olarak sahilde bir tane tesisimiz yok, Merit Otel’den önce ismi sahil park olan yerde bir tane hem ekonomik olacak, hem de orada gidip ailenizle birlikte yiyecek ve içeceklerin yanında lavabosu mescidi de olan bir tesis kuruyoruz. 12-13 dönümlük bir alanın içinde 400 metrekaresine tesis yapacağız, kanuna göre yapılan ve kamu yararına uygun iznini almışız. Yarın buna da mı karşı çıkacaklar? O zaman sahil güvenlik de, liman da kurmayalım. Sadece 20-30 sene öncesi gibi metruk bir sahil şeridinde gidelim. Bunların tamamı vatandaşın kentten yararlandığı hizmetlerin kalitesini yükselten şeyler, şayet bir suiistimal varsa hep beraber konuşalım. Bir yanlışımız varsa anlatsınlar özür dileyelim. Ancak hiçbir şey dinlemeden yapılan saldırıya maruz kaldığımı düşünüyorum. Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.
Kaynak: Vangölü TV