Van’da neler oldu?

Van’da neler oldu?

Bölge Haberleri 30.08.2021 10:38:57 0
Van’da neler oldu?
Tarih: 01.01.0001 00:00
Genel Sekreter Çelikel ilçelerde yapılan çalışmaları denetledi   Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel Çaldıran, Muradiye ve Özalp ilçelerini ziyaret ederek yapılan hizmetleri inceledi. Çalışmaları yakından inceleyen Çelikel vatandaşlarla da bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Çelikel, 2021 yılı yatırım programı dâhilinde ilçenin 8 mahallesine 6 metre genişliğinde 14 kilometre uzunluğunda beton asfalt yol yapılacağı müjdesini de verdi.   Başkan Berge’den ‘aşı ve yerel esnaftan alışveriş’ çağrısı Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, okul alışverişlerinin yerel esnaftan yapılmasını isteyerek, “Eğitim camiasındaki esnafımız, başta aşı olmak üzere tüm tedbirleri almalıdır” dedi. Berge, eğitim ile bağlantılı sektörlerdeki tüm esnaf ve sanatkarlara hazırlıklı olmaları konusunda çağrıda bulundu. Başkan Berge, “Yüz yüze eğitim başladığında esnafımız tüm hazırlıklarını tamamlamış olmalıdır. Öncelikle aşısız bir esnafımız veya çalışanı dahi kalmamalıdır. Öğrencilerimizin sağlıkları her şeyin üstündedir” dedi [caption id='attachment_2218' align='alignnone' width='1024'] İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ YAYIMLADIĞI GENELGE KAPSAMINDA VAN'IN ÇALDIRAN İLÇESİNDE KORONA VİRÜS DENETİMİ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR. (M. EMİN ARVAS/VAN-İHA)
İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge kapsamında Van'ın Çaldıran ilçesinde korona virüs denetimi aralıksız devam ediyor.[/caption]   Çaldıran’da korona virüs denetimleri aralıksız devam ediyor İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge kapsamında Van’ın Çaldıran ilçesinde korona virüs denetimi aralıksız devam ediyor.Çaldıran Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, beraberindeki polis, tarım, jandarma ve sağlık ekipleriyle ilçede market, lokanta, unlu mamullerin üretildiği yerler, kasap ve fırın gibi birçok iş yerini denetlemeye devam ediyor. Pandemi nedeniyle bakanlığın yayımladığı kuralları tek tek anlatarak esnaf ile vatandaştan sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymalarını isteyen ekipler, denetimlerde maskesi bulunmayan vatandaşlara da maske dağıtırken, aşı olmayanlara gerekli bilgileri veriyor. [caption id='attachment_2219' align='alignnone' width='1024'] VAN ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (VANESOB) BAŞKANI İSA BERGE, OKUL ALIŞVERİŞLERİNİN YEREL ESNAFTAN YAPILMASINI İSTEYEREK, 'EĞİTİM CAMİASINDAKİ ESNAFIMIZ, BAŞTA AŞI OLMAK ÜZERE TÜM TEDBİRLERİ ALMALIDIR' DEDİ. (YUNUS TUĞRUL/VAN-İHA)
Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, okul alışverişlerinin yerel esnaftan yapılmasını isteyerek, 'Eğitim camiasındaki esnafımız, başta aşı olmak üzere tüm tedbirleri almalıdır' dedi.[/caption]   Van Büyükşehir Belediyesinin ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ seminerleri tamamlandı Van Büyükşehir Belediyesi ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 3. Ulusal Eylem Planı kapsamında 23 Ağustos’ta başlayan 5 günlük eğitim seminerleri tamamlandı.

Cuma 17.9 ° / 10.8 °
Cumartesi 19.3 ° / 12.2 °
Pazar 18.5 ° / 12.8 °