Çaldıranlı gençler açılacak spor salonunu dört gözle bekliyor

Çaldıranlı gençler açılacak spor salonunu dört gözle bekliyor

Van Haberleri 27.08.2021 17:34:00 0
Çaldıranlı gençler açılacak spor salonunu dört gözle bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari’nin sözünü verdiği, şu anda da yapım aşamasında olan spor salonu ilçedeki sporcu gençler tarafından heyecanla bekleniyor. İlçede spor salonunun olmaması nedeniyle zorluk çeken Çaldıranlı sporculara Çaldıran Belediyesi tarafından spor salonu inşa ediliyor. Farklı branşlardan yüzlerce genç sporcunun antrenmanlarının daha da verimli olması için inşa edilen söz konusu spor salonu sadece Çaldıran’ın değil, çevredeki diğer merkezlerde ikamet eden sporcular için de büyük bir fırsat olacak.

Konuyla ilgili Vangölü TV’ye konuşan Antrenör Turan Aladağ ; ‘İlçedeki tüm sportif faaliyetleri kendi bünyemizde topladık. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları (BESYO), Polislik Meslek Yüksekokulu (POMEM) ve Spor Lisesi için çalışan gençleri bünyemize kattık. Geçen sene ilçemizden 12 sporcuyu spor liselerine gönderdik. 36 öğrencimizi POMEM ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları’na gönderdik. Bu yıl da aynı şekilde birçok branştan yetiştirdiğimiz öğrencileri yine kazandıracağız. Geçici olarak halı sahada eğitim vermekteyiz ve spor salonunun açılmasını bekliyoruz. Bunun yanı sıra ulaşım ve kalacak yer konusunu belediyemiz karşılıyor ve öğrencilerimizin cebinden tek kuruş para çıkmıyor. Bütün bunlar belediye başkanımız Şefik Ensari sayesinde.’ Dedi.

‘Başkanın gençlere verdiği önemi biliyoruz’

Spor salonu inşa edilene kadar halı sahalarda geçici bir şekilde antrenman yaptıklarını belirten öğrenci Engin Avcı ise ; ‘Ben beden eğitimi öğretmenliğine hazırlanıyorum. Tek sorunumuz spor salonumuzun olmaması. Bundan dolayı imkanlar dahilinde halı sahalarda çalışmak mecburiyetindeyiz. Bunun yanı sıra voleybol, hentbol, basketbol branşlarında da spor salonu sıkıntımız var. Bu halı sahada 2-3 saat çalışıyoruz fakat halı saha zemini plastik olduğu için zorlanıyoruz. Spor salonu gelişimimiz için daha etkili olacaktır. Başkanımızın gençlere verdiği önemi biliyoruz. Ulaşım, kalacak yer ve maddi açıdan her şeyi bize tahsis ediyor, kendisine çok teşekkür ediyoruz.’

Kaynak : Vangölü TV


Salı 20.3 ° / 12.4 °
Çarşamba 18 ° / 7.4 °
Perşembe 17.2 ° / 10.5 °