Karşıyaka Mahallesindeki yol sorunu vatandaşı canından bezdirdi

Karşıyaka Mahallesindeki yol sorunu vatandaşı canından bezdirdi

Bölge Haberleri 25.08.2021 10:53:02 0
Karşıyaka Mahallesindeki yol sorunu vatandaşı canından bezdirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesindeki yol sorunu mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Çukurlardan geçilmeyen yollar, hem araç kullananlara hem de mahalle sakinlerine zor anlar yaşatıyor.

MAHALLELİ BELEDİYEYİ VE MUHTARI GÖREVE DAVET ETTİ

Karşıyaka Mahallesinde aylar önce yapılan doğalgaz çalışması sonrası oluşan çukurlar ve yollardaki toz toprak vatandaşı olumsuz etkiliyor. Yol sorunlarına çözüm bekleyen vatandaşlar, mahalle muhtarı ve belediyeyi göreve davet etti.

Tepkisini dile getirerek konuşan mahalle sakinlerinden Nuhi isimli vatandaş; “Aylardır yol sorununu yaşıyoruz. Arabamın alt takımları hasar gördü. Başka bir yol kullanmak istiyorum ama hemen hemen bütün yollar böyle. Ben sadece bu duruma üzülüyorum. Van halkına yapılan bir eziyettir. Elektrik ve doğalgaz çalışması yapıp bu şekilde bırakıp gidiyorlar” dedi.

YOLLARIMIZ HAKKINDA SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR

Mahalle yollarının kötü olduğunu belirten Veysel Öztunç da,” Bozuk yollarımız hakkında söylenecek çok şey var. Ama nasıl söylenir onu bilmiyorum. Çünkü yollarımız uzun zamandır bu halde. Doğalgaz çalışmasının ardından çok kötü bir hal aldı. Bunun öncesinde de yollarımız çok sağlıklı değildi. Ama yollar genel anlamda çok sıkıntılı. Bu tür sorunlarla muhtarın ilgilenmesi gerekiyor. Tabi muhtar verilen görevi yapıyor mu? Yapmıyor mu? bilmiyorum.” diye konuştu.

VAN’DA YOLLAR İÇİN ÇALIŞMA YAPILMIYOR

Aylar önce biten doğalgaz çalışmasından sonra bozulan asfaltın onarılmadığını söyleyen Esnaf Şevket Mustur ise; “ Penceremizi açtığımızda evin içi tozdan görünmüyor. Yollar çukurla dolu. Ben arabayla çakıl taşı getirip yoldaki çukurları dolduruyorum. Kaç defa yetkililere söyledik. Yapacağız deyip yapmıyorlar. Mahallemizde asfalt yok, hemen hemen bütün yollar çukur dolu ve ara sokaklarda da aynı durumlar mevcut. Buradaki bütün esnafın eşyaları tozdan gözükmüyor. Dükkânın aylık su parası 200 lira geliyor. Bunun nedeni ise dükkândaki suyu alıp toz çıkmasın diye sürekli yolu suluyorum. Bir an önce yolların bakım onarım ve yenileme çalışmalarının yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. KAYNAK: VANGÖLÜ TV HABER: GÜNEŞ AYDINDAĞ

Cuma 27 ° / 17.4 °
Cumartesi 28.5 ° / 17.4 °
Pazar 26.6 ° / 16.4 °