Tarih: 02.03.2022 13:12

Solak “Başkale’yi yenilemeye devam ediyoruz”

Facebook Twitter Linked-in

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Vangölü TV ‘ye özel  açıklamalarda bulunan Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Asım, Başkale’yi tüm hızıyla yenilemeye devam ettiğini ifade etti. Doğal güzelliğinde tutun bütün alanlarda yenileme çalışması olduğunu söyle Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Asım Solak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Başkale tarihi güzellikle anılmaya başladı

Başkale uzun yıllar terörle kaçakçılıkla anıldı ama bu son günlerde terörün azalması kaçakçılık faaliyetlerin sınırda alınan tedbirlerin arıttırılması gibi nedenlerle artık tarihi güzelliklerle alınmaya başlandı. Kapadokya diye tabir etiğimiz peribacaları bulunduğu kısım Başkale ilçemizde Başkale’ye 30km uzaklıkta yavuzlar köyünde yer almaktadır. Burası 17 bin peri bacasından oluşan 35 mağaradan oluşan bir kompleks ama Kapadokya gibi oluşumunu tam tamamlamış değil hala ulaşım aşamasında ancak görsel olarak bir prostik değeri var. Başkale travertenlerini 60 km uzaklıkta Hakkâri istikametinde orası daha çok baharda ve yaz aylarında çok görseli güzel oluyor.  Son yıllarda özelikle yerli turiste buraya daha ilgi gösteriyor.

Başkale’de 1 milyon küçükbaş hayvan var

Başkale de küçükbaş hayvancılık potansiyeli 1 milyona yakın kaydı var. Vatandaş artık hayvancılıkla ve tarım daha çok uğraşmaya başladı. Bu konuda gereken bütün destekleri sunuyoruz. Tarım ve hayvancılık alanında gelişmesini istiyoruz.

Başkale’de yarı olimpik yüzme havuzu

Başkale’ye en önemli projelerimiz biri yaralopik yüzme havuzu oldu. Orada vatandaşlarımızın ilgi gösterdiğini görüyoruz 25 m uzunluğunda 2’50 m derinliğinde bir yüzme havuzu var. Spor merkezlerimiz var.  Başkale’nin artık çevresini değiştirip yeni daha farklı bir şekilde alınması bekliyoruz.

Kaynak: Vangölü TV




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —