Açılış tarihi bir kez daha ertelenen Van Çevre Yolu ne zaman açılacak?

Van’ın kronik sorunlarından biri olan ve 13 yıldır tamamlanmayan çevre yolu Meclis’in gündemindeydi. Ulaştırma Bakanı, Van Çevre Yolu ne zaman açılacak? sorusuna “2025” cevabını verdi.

Van Haberleri 25.11.2023 00:29:00 0
Açılış tarihi bir kez daha ertelenen Van Çevre Yolu ne zaman açılacak?
Tarih: 25.11.2023 00:29 Güncelleme: 27.11.2023 12:09

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmelerinde Van Çevre Yolu gündeme getirilerek uçak sefer sayıları ve bilet fiyatları sorunu Bakan Abdulkadir Uraloğlu’na iletildi. Alınan yanı ise çevre yolu hayallerinin bir kez daha ertelendiğini ortaya koydu.

SENEYE BİTECEK DENMİŞTİ YİNE ERTELENDİ

Ekim ayında bir dizi açılış ve programa katılmak üzere Van’a gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yıllardır tamamlanmayan Van Çevre Yolu projesinin seneye biteceğini söylemişti. Yılmaz, “Kamu yatırımları açısından en ayrıcalıklı illerden biri Van oldu. Kamu yatırımlarından aldığı pay itibarıyla Türkiye'de 81 il arasında en fazla kamu yatırımlarından pay alan dokuzuncu il konumunda, bu gerçekten önemli bir değer. Altyapıyla ilgili çok önemli gelişmeler sağlandı. Van'ın çevre yolu da inşallah seneye bitecek. Yolları daha farklı bir noktaya geldik. Şehir altyapıları daha farklı noktaya geldi” diyerek Vanlıların çevre yolu hayallerini başka bahara bırakmıştı.

Meclis’teki görüşmelerde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise 2025’te ancak biteceğini açıklayarak açılış tarihini bir kez daha erteledi.

Bakan Uraloğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit’in “Çevre yolu neden yapılmıyor? Van’da çevre yolu yapılacak mı, yapılmayacak mı? Van halkı 13 yıl bekledi, daha kaç yıl beklemesi gerekiyor?” sorularına yanıt verdi.

ÇEVRE YOLU YİNE BİTMİYOR

Bu sorulara yanıt veren Bakan Uraloğlu Van Çevre Yolu’nda çalışmaların devam ettiğini belirterek “Van Çevre Yolu’nda da yaklaşık 41 ’in 18’ini bitirdik. Muhtemelen 2025 yılında bitirebiliriz diye düşünüyorum.” dedi.


Çarşamba 25.4 ° / 15.8 °
Perşembe 23.4 ° / 13.6 °
Cuma 24.2 ° / 14.1 °