8 Yaşındaki Narin Güran Cinayet Soruşturmasında Aile Üyeleri Dahil 8 Kişi Tutuklandı

Narin Cinayeti Şok Etkisi Yarattı: Yakın Akrabalara Cezaevi Yolu!

Van Haberleri 13.09.2024 23:55:32 0
8 Yaşındaki Narin Güran Cinayet Soruşturmasında Aile Üyeleri Dahil 8 Kişi Tutuklandı
Tarih: 13.09.2024 23:55

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Tavşantepe Mahallesi'nde üzücü bir olay yaşandı. 19 gün boyunca kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedi, köyün çevresindeki bir derede çuval içerisinde bulundu. Geniş çapta yürütülen soruşturmada aile üyeleri de dahil olmak üzere toplam 24 kişi gözaltına alındı.

SORUŞTURMADA DİKKAT ÇEKİCİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKIYOR

Narin Güran'ın cinayetle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilere, nöbetçi sulh ceza hakimliği kararı ile işlem yapıldı. Annenin, ağabeyin ve amcanın da aralarında bulunduğu sekiz şüpheli tutuklanırken, dört kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AİLENİN 8 FERDİ TUTUKLANDI, SORUŞTURMADA TUTUKLU SAYISI 10'A YÜKSELDİ

Soruşturma kapsamında tutuklananlar arasında Narin'in annesi Yüksel, ağabeyi Enes, amcası Fuat Güran, iki kuzen, yengesi ve diğer aile üyeleri yer aldı. İşledikleri iddia edilen suçlar arasında 'kasten öldürme', 'suç delillerini yok etmek', 'suçluyu kayırma' gibi ağır suçlar bulunuyor. Diğer yandan adli kontrol kararıyla serbest bırakılan şüpheliler arasında Narin'in iki amcası ve bir kuzeni de var.

KAYIP VAKASINDAN CİNAYET SORUŞTURMASINA: NARİN GÜRAN VAKASI

Narin Güran kaybolduktan sonra başlatılan arama çalışmaları sonucunda korkunç bulgulara ulaşıldı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu tarafından yapılan açıklamada, Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuval içerisine konularak dereye atıldığı ve üzerinin doğal görünümlü şekilde kapatıldığı belirtildi. Soruşturma devam ederken, cinayeti itiraf eden şüpheli Nevzat Bahtiyar'ın ifadeleri de soruşturma dosyasına önemli bilgiler ekledi.

ADALET SÜRECİ İLERLİYOR: 12 SAATLİK SORGU VE MAHKEME SEVKLERİ

Yaklaşık 12 saat süren sorguların ardından bazı şüpheliler, cinayetle ilgili mahkemeye sevk edildi. Bu süreçte, bazı şüphelilerin serbest bırakılmasına karar verilirken, anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Fuat Güran ile diğer aile üyelerinin de yer aldığı sekiz kişi tutuklandı. Gözaltına alınanlar arasında mahalle muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası olan kişinin de olduğu ve daha önce tutuklandığı bilgisi paylaşıldı.

Narin Güran cinayeti soruşturması titiz bir çalışma yürütülerek devam ederken, toplumda yarattığı infial ve aile içi şiddetin sonuçlarına dair endişeler sürüyor.


Çarşamba 21.4 ° / 12.6 °
Perşembe 19.9 ° / 11.3 °
Cuma 17.9 ° / 10.8 °